Powinnam się uczyć.
Lenię się.
RACUSZKI BANANOWO- RUMOWE
Składniki:
-8 bananów
-1/3 szklanki rumu
-1,5 szklanki mleka
-2 szklanki mąki
-3 jaja
-olej
-4 dag drożdży
-cukier puder
- Obrać banany, podzielić na 4-5 części i zalać rumem.
- Do mąki włożyć pokruszone drożdże, wlać żółtka, mleko i łyżkę oleju. Dokładnie wymieszać.
- Ubić białka na sztywno i dodać do ciasta.
- Banany odsączyć z rumu.
- Zanurzać w cieście i łyżką kłaść na rozgrzany olej. Smażyć 3 min.
- Wykładać na papier by ociekły z tłuszczu.
- Można podawać z cukrem pudrem, bądź normalnym cukrem.
Pijane racuchy :) Fajne!
OdpowiedzUsuńUcz się, ucz! Kuchnia nie ucieknie (chociaż wiem, jak ciężko się oderwać).
oj ciężko. zwłaszcza, ze człowiek zawsze wymyśla sobie 1500 rzeczy do zrobienia byle tylko się nie uczyć :D
Usuńkochana, znów smaka robisz...
OdpowiedzUsuńja jestem zbyt leniwa na to, bym zrobiła sama, no chyba że mnie ochota złapie...
mmmm...ciekawe jak smakują, bananowych placuszków jeszcze nie jadłam! :)
OdpowiedzUsuńAA i czuję się zaszczycona, że znalazłam się na twojej liście "Kulinarnie"
Dziękuję i pozdrawiam, Kinga :)
uwielbiam takie :)
OdpowiedzUsuńJa tez robie wszystko, tylko sie nie ucze ;D fajne smaki ;)
OdpowiedzUsuńpozwolę sobie ukraść jednego :D.
OdpowiedzUsuńmmmm chcę takiego racucha! ;) mniam!
OdpowiedzUsuńNic dziwnego. Racuszki od zawsze wygrywały z nauką. :D
OdpowiedzUsuńu mnie wszystko wygrywa z nauką :D
Usuńpijane racuszki no wiesz co :D
OdpowiedzUsuńmniam:)
OdpowiedzUsuń